laupäev, 19. märts 2011

Plaanis

Peagi on käes kevad ja aeg koju värksust tuua uute lisanditega. Panen kirja mõned teemad, mida lähiajal plaanis teha:

25.03 - heegeldame lihtsad pajalapid ! - kaasa: jämedamat puuvillast või villast lõnga (sünteetika sulab kuumuses) ja sobivas jämeduses heegelnõela. Lisaks kaunistamiseks teist värvi lõnga ja sukanõel !

01.04 - õmbleme käsitsi ilusa lillelise padjakatte ! - kaasa: üks tükk ühevärvilist kangast, mis ei kortsu ja hoiab vormi ntks. mõni sünteetiline materjal (kunstsiid, õhem krempliin, voodririie, vuaal .. lihtsalt proovimiseks sobib ka puuvillane ja üheväviline riie). Kanga suurus oleneb padja mõõdust ehk 40x40 padjale võiks (planeeritud lillelise pinna saavutamiseks) riiet olla ca 80x80 ! Väiksema riide puhul saame lihtsalt natuke ümber teha mustrit, kuid katki asi ei jää.
Väiksema padja sinna sisse saame ka kohapeal õmmelda. Olemas sünteetiline täitematerjal, kuid võite ka oma pestud villa võimalusel kaasa võtta. Lisaks vaja kangaga sobivas toonis peenikest niiti, peenikest nõela ja võimalusel ka pisikesi pärleid. Soovi korral ka lukk !

1 kommentaar:

Meeli ütles ...

Paluks väga plaani võtta siiski VEEL õmblemise kursuseid enne suurt suve- esmalt oleks tarvis küüdukangale ülemised osad külge saada ja toodid ja paelad jms... ehk siis ikka rahvarõiva teemaga edasi jätkame , eks ;)

Siis pealisrõivad- ega ju kogu aeg ilm ilus ole ja miskit vaja siis käiste peale tõmmata...

Ja põllepitsi heegeldamise lühi-kiirkursust ka tahaks- et need õiged nõksud ikka selgitada enne mustriga maadlema hakkamist.

Ilus palun :)