esmaspäev, 18. mai 2009

Rohenäpud olge valvel !

Käes on see aeg kevadest, kus rohenäpud on rohkem aias (mitte ei koo sokki :P). Kindlasti on kõigil teil ka mõni elupõline püsik, mis laiutama kipub v ootamatult palju tärganud suvelillede vms järglasi. Hetkel on õige aeg seda kõike teistega jagada ! Teatage kommentaarides või tehke oma meeleoluks postitus, mida pakute v saada igatseks.

Teen otsa ise lahti :

*pakun maapirni - hästi vahva kollane lill, mille mugulad kõlbavad ka süüa (pähklise maitsega). Talveks jääb maha ja paljuneb kiiresti ise oma mugulatega. Kasvab minust pikemaks ;)

**pakun partheina - paljuneb ise suhteliselt kiiresti ja on eriti ilus praegusel ajal-juuni algus(ilus triibuline lehestik). Piirata levikut tasub niitmisega.

***pakun natuke maasikataimi - elupõline meie talu sort (veidi ka mingi teise sordi taimekesi). Täiesti maitsev mari ja sobib nii külma, moosiks kui lauale.

****pakun hall kuningakepp - taas üks ilus kollane lill, mis ei vali väga kasvukohta. Tahab olla peenras ja meeleldi laiutab ka.


Mulle võib pakkuda näiteks: tumeda lehega hostasid, kaeralille sibulaid, krüsanteeme

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minul on suviadoonise taimi üle, maasikataimi mille sorti ei tea, metsviinapuu taimi, piparmünti ja natuke saan ka punast päevakübarat jagada ja vaarikataimi Maapirnist oleksin küll huvitatud kuna see pidavat hea ravimtaim olema ja melissi võib ka mulle pakkuda.
Ave-Marii

Kaili ütles ...

Nonii läks käima aiafännide laadaplats :)

Ave-Marii, ma vahetaks maapirini meeleldi punase päevakübara vastu ;) Võtan reedele kaasa, kui midagi ei muutu mu plaanides.

Anonüümne ütles ...

Väga tore Kaili, teeme siis reedel vahetust :)
Ave-Marii

reelika ütles ...

võtaksin ühe metsviinapuu taime, vastu pakun metsvitsa( punaste
lehtedega), kollaste õitega jorjenit( kõrge kasvuga ja talveks jääb mulda), valge pojeng jpm.

Kaili ütles ...

mmmmm kollane jorjen ;)

Anonüümne ütles ...

Mulle ka kollane jorjen väga meeldiks :) kui veel on, võtan metsviinapuu reedel kaasa.
Ave-Marii

Anonüümne ütles ...

Väljendasin end vist natuke valesti enne metsviinapuud on mul küll, aga kollast jorjenit võtaks , kui Reelika sul veel pakkuda on.

Ave-Marii